< 10 lucruri interesante despre paine pe care cu siguranta nu le stiai | Masini de facut paine

10 lucruri interesante despre paine pe care cu siguranta nu le stiai

Painea - un aliment atat de banal si nelipsit de pe masa noastra. Fie ca preferi painea traditionala sau retete de paine mai speciale, precum painea integrala, cea cu ceapa sau cu cartofi, aceasta pare sa se potriveasca perfect cu aproape orice fel de mancare. Suntem atat de obisnuiti cu acest aliment, incat nu ne-am pus intrebarea de unde provine acesta sau cand a fost consumat pentru prima data de oameni. Iata care sunt cele mai interesante lucruri despre paine:

1. Painea, mai exact lipia este consumata de mai bine de 12.000 de ani de catre locuitorii tarilor din Orientul Mijlociu (Arabia Saudita, Egipt, Turcia, Israel, Siria, Quatar etc.)

2. O felie medie de paine contine doar 1 gram de grasime si intre 75 si 80 de grame de calorii.

3. Cea mai mare lipie a fost facuta in 2001 in Grecia. Dimensiunile lipiei erau de 1,9 m x 1.6 m. Adancimea lipiei uriase era de 3,5 cm.

4. In 1943 un membru al guvernului Statelor Unite ale Americii a decis sa interzica comercializarea painii feliate. Motivul care a stat in spatele acestei decizii nu este cunoscut nici in ziua de astazi. Aceasta interdictie insa a durat o scurta perioada de timp.

5. In perioada antica, oamenii foloseau paine alba pentru a sterge grafitul inainte sa fie inventate alte modalitati. Chiar si in ziua de astazi unii artisti folosesc painea pentru a curata carbunele sau zonele pastelate ale unei tablou.

6. O superstitie spune ca daca pui o bucata de paine in leaganul unui bebelus, acesta nu se va imbolnavi in viitorul apropiat.

7. O alta superstitie spune ca ai ghinion daca intorci o felie de paine cu susul in jos sau daca tai o felie de paine necoapta.

8. In doar 9 secunde, o combina agricola strange cantitatea de grau suficienta pentru realizarea a aproximativ 70 de paini.

9. Presupunand ca mananci un sandwich dimineata, unul la pranz si unul seara, ai avea nevoie de 168 de zile pentru a consuma un obroc de grau. O familie de patru persoane poate trai 10 ani cu painea produsa de graul recoltat de pe un teren de aproximativ 4000 de metri patrati.

10. In tarile din Orientul Mijlociu, oamenii nici nu isi pot imagina o masa fara paine.